Nyheter

Vill du driva Spiköns servering i sommar?

Under sommarhalvåret öppnar Spiköns gästhamn och servering upp för gäster. Lokalerna är förberedda med mindre kök, serveringsytor och en trevlig omkringliggande miljö. Här finns såväl promenadstråk, gästhamnsplatser som den populära temalekplatsen Macken.

Vi hoppas kunna hitta någon som vill utveckla platsen tillsammans med oss och skapa en helhetsupplevelse för besökaren.

Se Trollhättans stads upphandlings-sida via länken (Tjänstekoncession café på Spikön): www.opic.com/org/trollhattans_stad

Tidigare år har det bland annat arrangerats allsång i lekplatsen. Beroende på förutsättningar kan detta även vara något som ordnas med denna sommaren.

Finalisterna till utmärkelsen Årets citystjärna utsedda

Efter att en engagerad skara nominerat flertalet verksamheter och personer har nu de tre finalisterna valts ut. Vinnaren av utmärkelsen presenteras under #gotrollhattan-galan den 5 december på Nova arena.

2019 års finalister är

Annelie Banks, Petronellas boutique 

Är en trogen trollhättebo och en person som genom åren bidragit till en fin gemenskap och värme i staden. Annelie med sin personal driver verksamheten med stor positivitet där fokus läggs på relationen till kunden och att influera nya trender. Med ögat för detaljer och trender är hon ett föredöme för stadskollegorna och tillför med sitt engagemang mycket glädje till staden och dess utveckling. 

Petronellas boutique är en charmig klädbutik med kända varumärken som tidigare legat i Odenhuset men nu flyttat till Storgatan. Här hittar du kläder för såväl vardag som fest och möter personal med stort intresse för kläder stil och människor.

Alliansloppet action week

Med ett outtröttligt engagemang och drivkraft har Alliansloppet action week växt i rekordfart och satt Trollhättan på kartan under de senaste åren. Genom att engagera mer än bara en stad, hittar nya samarbeten och komma med kreativa lösningar blir effekterna av evenemanget och dess sidoprojekt ett riktigt lyft för staden som fyller såväl rum och gator.

Alliansloppet action week är en fartfylld vecka som samlar aktiviteter och sportsliga arrangemang inom flertalet idrottsgrenar. Allt kombinerat med en folkfest där alla får vara med, både som utövare och engagerad supporter.

Trollhättan Pride

”Ett tveklöst färgstarkt initiativ som satt färg på stadens gator. Trollhättans Pride visar och lyfter viktiga frågor och bjuder in till samtal samtidigt som de fyller stadens gator med en glädjens och kärlekens fest. De aktiverar såväl stadens invånare, nya besökare som verksamheter att kunna bidra till att fylla stadsrummet med positiva känslor och liv. Personerna som gör det möjligt är föredömen i många hänseenden och med ett långsiktigt engagemang vill man växa än mer och fortsätta fylla staden med kärlek.”

Trollhättan Pride lyfter alla likas värde och jobbar för en färggladare stad där alla får plats under regnbågsflaggan. Detta bland annat genom flertalet aktiviteter och framförallt det årliga Pridetåget.

Utmärkelsen Årets citystjärna

Med start 2019 delas utmärkelsen Årets citystjärna ut till en person eller verksamhet som handlingskraftigt, genuint och långsiktigt visat på ett stort engagemang och bidragit till en attraktiv och levande stadskärna. Personer och verksamheter inom samtliga branscher och tjänstesektorer kan premieras.

Nominera till utmärkelsen Årets citystjärna 2019!

Med start 2019 delas utmärkelsen Årets citystjärna ut till en person eller verksamhet som handlingskraftigt, genuint och långsiktigt visat på ett stort engagemang och bidragit till en attraktiv och levande stadskärna. Personer och verksamheter inom samtliga branscher och tjänstesektorer kan premieras.

I Trollhättan finns en alldeles speciell inneboende kraft. Inte bara den i fallen utan även styrkan att ta sig an tidernas växlingar med en stor portion driv och påhittighet. Med en unik förmåga att resa sig efter en motgång och förvandla den till nya möjligheter.

Kraften blir riktigt stark om tillräckligt många låter sig drivas av den och vågar testa och utmana. Då behövs jobbskapare, ledare, initiativtagare, förnyare och förbättrare som tillsammans och individuellt kommer spela en stor roll även för Trollhättans fortsätta framgångssaga. Vi vill hylla de som hittills vågat. I hopp om att det kan inspirera andra att visa samma mod eller mer därtill.

Nominera till utmärkelsen här och läs mer om Trollhättans första #gotrollhattan-gala på dess webbplats.

Trolldagar 2019

Nu är det äntligen dags för Trolldagar i city mellan den 26-28 september. Vi inleder med Shoppingkväll på Odenhuset med fina erbjudanden och nere på Storgatan arrangeras något extra för besökaren. Välkommen till city för

Ta del av butikernas erbjudanden här.

Under lördagen tar vi del av flertalet aktiviteter med såväl Trollfrukost, bio, modevisning och blandade aktiviteter för familjen. Se hela programmet här.

Höstens restaurangvecka

Den 16-20 september bjuder flertalet av Trollhättans restauranger och krogar in till härliga upplevelser. Grundkonceptet bygger på en tvårätters meny till priset av 200 kronor där respektive restaurang erbjuder en kombination som återger något från det egna smakrika köket.

Passa på att bjuda med dig en vän, kollega, familjen eller en främling under vårens restaurangvecka.

Läs mer om aktiviteten och menyerna här.

Fallens dagar 2019

Välkommen till Fallens dagar, Sveriges äldsta stadsfestival som inleds den tredje fredagen i juli varje år sedan 1959. Storslagen musik, roliga aktiviteter, underhållande framträdanden och spännande tävlingar är bara en del av vad Fallens dagar erbjuder sina gäster för att fira Trollhättefallen.

Vattenfestivalen sker i år den 19-21 juli och gästas av flertalet artister och aktiviteter. Läs mer om hela programmet här.

Här kan du också hitta några av de enskilda evenemangen som sker under dagarna på: Harry’s, Backstage, Backstage rocktent, Hamnmagasinet, Strandgatan, Scandic Swania, Majo, Pasion Tapas and wines, Kyrkorna, Kanalrestaurangen, Spikön gästhamn, Butlers, Pinchos och The Bishops arms.