Under jul klär vi om Trollhättan till julskrud och stadens gator fylls med aktiviter. Nedan har vi samlat flertalet av dem.

2/12 Skyltsöndag och julgranständning

Ta en traditionsenlig promenad på stan och kolla den fina skyltningen samtidigt som vi tänder julgranen vid Kompassen. Längs Kungsgatan möter du bland annat jultomten, häst och vagn, tomteparad och scouterna.

Läs mer om skyltsöndagen här.

9/12 Storgatans julmarknad

Vår populära och traditionsenliga julmarknad fyller Storgatan med liv och rörelse under den andra adventshelgen.

Läs mer om Julmarknaden här.

13/12 Lucia – City Trollhättan för Musikhjälpen

I förmån för Musikhjälpen samlar vi tillsammans med flertalet aktörer in pengar till Musikhjälpen. Under dagen samlas vi vid Kompassen (Kungsgatan) där flertalet musikaktiviteter pågår under dagen.

Fyll citys bössa och skänk en slant här.

Läs mer om aktiviteten på Kungsgatan här.

31/12 Nyårsfirande

På nyårsafton kan du tillsammans med Trollhättans stad fira in det nya året. Börja dagen med en gott att äta på någon av stadens restauranger och fortsätt sedan ner för att se Stora sångkalaset på Spikön och nyårsraketerna vid Hojumstunet.

Läs mer om nyårsfirandet här.

Adventshelgerna – Vinter på Spikön

På Spikön fylls det med aktiviter under adventshelgerna. Fiket står öppet och bjuder in till värme samtidigt som grillarna är tända och julbodarna bjuder på blandat utbud.

Läs mer om Vinter på Spikön här.

Citys julkalender

I förmån för barn och ungdomsmottagningen på NÄL har vi tillsammans med flertalet verksamheter i city tagit fram en julkalender. Motivet är skapat av den lokala trollhättekonstnären Annika Smith och luckorna fyllda med aktiviteter som sker runt omkring i stan.

Läs mer om julkalendern här.