Ett nytt sätt att uppleva fotokonst och musik samtidigt som du tar dig en promenad på stan.

Med inspiration och lite nytänk har flera verksamheter tillsammans med fotografen Joachim Nywall skapat en interaktiv fotopromenad runt om i stadskärnan. I flera av fönstren hittar du ett tjugotal konsertbilder med artister som gästat Trollhättan tillsammans med en QR-kod. Koden leder till en Spotify-spellista där du som runtvandrare kan lyssna in dig på artisternas musik.

Här kan du läsa ett inslag från TTela som uppmärksammar konsertrundan.

Foto på Joachim Nywall när han dricker Chai i Calcutta, West Bengal Indien Howrah Kolkata under en av hans resor (2019). Foto: Joachim Nywall

Vem är Joachim Nywall?

Joachim har varit verksam som fotograf i över 30 år och har genom åren samlat ihop till ett gigantiskt bildarkiv. Allra senast släppte han bildboken Moder Ganga med bilder från sina resor i Indien. Dessförinnan har han haft stort intresse att fota konserter. Ett inslag som kommer saknas denna sommar – därför minns vi det som varit och drömmer om det som kommer.

Se och läs mer om Joachim här.

Här hittar du utställningen:

På följande gator i Trollhättan hittar du flertalet inspirerande konsertbilder med artister och band som genom åren gästat Trollhättans scener med sin musik.

Kungsgatan

J&V,  Klockmaster, Flora Blommor, Swenssons guld, Hotell Bele, Åhlens, Biblioteket, Resia, Stjärnkläder

Storgatan 

Mäklarhuset , Ekmans konditori, Petronellas, Ateliér 42, SG Interiör, Zandhoff & CO, Johann, Vanilla home, Nordea

Spannmålsgatan 

Musikpartner, Sharper barbershop

Föreningsgatan 

Stiwas salong, Embels

Strandgatan

Joachim Nywall studio