Sista helgen i september är det dags för City Trollhättans TROLLDAGAR! Flertalet verksamheter i stan bjuder in lite extra och under lördagen bjuder vi  på trolleri med trollkarlen och magikern Douglas Nordenbelt (känd från Talang), levande musik, de senaste höstnyheterna från butikerna, tivoli och annat spännande.

Fredagen den 28 september

Flera butiker och verksamheter i stan smygstartar Trolldagar med fina erbjudanden och bjuder in till trevliga tillställningar.

16:00 – 19:00 – Sent After school på Trollhättan bowlinghall
Kom på after school/work för hela familjen på Trollhättans bowlinghall. Det bjuds på snacks och saft medan du kan utmana familjen för 200 kronor/bantimman. Läs mer om aktiviteten här.

16.30 – sent After Work och Liveband
BC Rajder spelar och mellan 17-19 dukar Scandic Swania upp en härlig buffé och erbjuder grymma priser i baren. Läs mer om aktiviteten här.

18.00 – sent Konsert på Folkets hus – Saxton + FM och Raven
Högaktuella med nya albumet Thunderbolt, tar mäktiga Saxon sin turné till Apollon i Trollhättan den 28 september! Med sig har de special guests i form av de brittiska banden FM och Raven. Läs mer om spelningen här.

Lördagen den 29 september

7.30-10.30 Trollfrukost

Börja dagen med en smarrig frukost för hela familjen och hotell Scandic Swania. Frukost serveras till vuxna för 125 kr, barn 6-12 år halva priset och yngre barn äter gratis. Samtidigt blir det bus ihop med maskoten Sigge och vi lekrummet blir det filmvisning för alla barn.

10 – 16 Trolldagar på stan

Runt om i stan håller butikerna öppet och vissa bjuder även på härliga erbjudanden under dagarna. Runt kompassen möter du utställande föreningar, pyssel, godsaker att smaska på och en scen som fylls med aktivitet. Strax bredvid hittar du även ett barntivoli. Läs mer om programmet här.

På scenen ser vi under dagen:

  • Livemusik med Stomping Rats
  • Klockan 11.00 Dans med Funky-björnen och Funky kidz på scen! (tillsammans med Arena Älvhögsborg)
  • Klockan 12.00 Trolldans och godisregn!
  • Klockan 12.30 Kramas med maskotten Sigge! (tillsammans med Scandic Swania)
  • Klockan 13.00 Modevisning med flera av stadens butiker.
  • Klockan 14.00 Trollkonster och show med magikern Douglas Nordenbelt (finalist i Talang 2018).

Magikern Douglas  Nordenbelt
På scen blir det en interaktiv show från början till slut. Douglas som trollkarl kommer få oss att skratta, förundras och viktigast av allt, underhållas! Missa inte när en av finalisterna från teveprogrammet Talang gör besök i staden.

Läs mer om Douglas här.

Dans med Funky-björnen och Funky kidz
Låt barnen (4-7 år) prova på att dansa med Funky-björnen och instruktörerna på och runt scenen. Dessutom får du även möjlighet att få en liten kramstund tillsammans med Funky-Björnen direkt efter dansen.

Läs mer om Funky kidz här.

Stomping Rats
Stomping Rats är ett halvakustiskt coverband från Trollhättan. Bandet spelar bland annat rock, pop, soul och blues. Stomping Rats består av Marcus Jönsson – Sång/Gitarr, Robin Mashallah – Slagverk/Sång och Pontus Berglund – Bas. Under Trolldagar gör det comeback från andra musikaliska åttangaden och fyller alléen med sköna toner.

Följ och tjuvlyssna på dem här.

11:00 – 14:00 Fira Hemköp som fyller 60 år!
Hemköp Kungsgatan bjuder in till tårtkalas och har även laddat butiken med härliga kalaspriser.
10:00 – 22:00 Nyinvigning av Crazy Driftaz anläggning på Oden!
Crazy Driftaz nyinviger sin bil-bana i Oden-huset. Kom förbi och prova på!

Läs mer om aktiviteten här.

17.30 Familjelördag på Brasserie Swania!

Ta med hela familjen och njut av god mat och dryck i Scandic Swanias nya Brasserie. Välkommen att boka bord på  0520- 89 000 eller swania@scandichotels.com

Medverkan under dagen?

Vill du medverka under dagen är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter hittar du här.

Är ni en Trollhättebaserad förening erbjuds du en plats i samarbete med Kultur och fritid, Trollhättans stad. Läs mer om möjligheterna i informationsbladet som du kan ladda ner här.