Under jul klär vi om Trollhättan till julskrud och stadens gator fylls med aktiviter. Nedan har vi samlat flertalet av dem.

1/12 Julgranständning i city

Ta en traditionsenlig promenad på stan och kolla den fina skyltningen samtidigt som vi tänder julgranen vid Kompassen. Längs Kungsgatan möter du bland annat nissarna, häst och vagn, tomteparad och scouterna.

Läs mer om skyltsöndagen här,

8/12 Storgatans julmarknad

Vår populära och traditionsenliga julmarknad fyller Storgatan med liv och rörelse under den andra adventshelgen.

Läs mer om Julmarknaden här.

13/12 Lucia – City Trollhättan för Musikhjälpen

I förmån för Musikhjälpen samlar vi tillsammans med flertalet aktörer in pengar till Musikhjälpen. Under dagen samlas vi vid Kompassen (Kungsgatan) där flertalet musikaktiviteter pågår under dagen.

Fyll citys bössa och skänk en slant här.

Läs mer om aktiviteten på Kungsgatan här.

15/12 Tredje advent på Spikön

Välkommen på en mysig och lekfull tredje advent på Spikön! Caféet är öppet och svenska kyrkan bygger upp julkrubban och pysslar med barnen inne i lekparken. Här kan du också klappa får, gå julbingo i lekparken och kl 13:30 hör du motettkören på Skrotnisses scen.

Läs mer om Tredje advent på Spikön här.

31/12 Nyårsfirande och invigning av Drottningtorget

På nyårsafton kan du tillsammans med Trollhättans stad fira in det nya året. Börja dagen med något gott att äta på någon av stadens restauranger, och fortsätt sedan till invigningen av torget, för att för att se Stora sångkalaset, och avsluta med nyårsraketerna vid Hojumstunet.

Läs mer om nyårsfirandet här.

Adventshelgerna – Vinter på Spikön

Fiket på Spikön öppet och bjuder in till värme samtidigt som grillarna är tända under adventshelgerna. Den 15/12 bjuds det även på extra aktiviteter.

Läs mer om Vinter på Spikön här.

Citys julkalender

Tillsammans med flertalet verksamheter i city har vi tagit fram en julkalender fylld med aktiviteter som du kan ta del av under vintermånaderna. Bland de tjugofyra luckorna bjuds det på såväl musik, glögg och inspiration i flera av stans verksamheter. Årets motiv är skapat av den trollhättebaserade konstnärskan Anna Bergqvist.

Läs mer om julkalendern här.