Månadsmarknad

Första onsdagen varje månad, om ej röd dag, arrangerar vi en traditionell knallemarknad. Flertalet marknadsstånd brukar finnas på plats och erbjuder ett varierat utbud av produkter och tjänster. Marknadens håller på mellan klockan 10 – 16 på Drottningtorget och Kungsgatan i Trollhättan.

Månadsmarknader 2020

Under året arrangeras månadsmarknaderna följande datum: 5 februari, 4 mars, 1 april (inställd), 6 maj (inställd), 3 juni, 1 juli, 5 augusti, 2 september, 7 oktober, 4 november och 2 december.

Flera av våra aktiviteter har under omständigheterna fått ställas in. Istället för månadsmarknaden välkomnar vi istället till ordinarie torghandel.

Praktiska detaljer om månadsmarknaden hittar du här.

Gör din intresseanmälan till 2020.

Fallens dagar

Den kostnadsfria stadsfestivalen arrangerades första gången 1959, med syfte att hylla Trollhättans spektakulära fall. Än idag är det det häpnadsväckande spektaklet som står i fokus när staden fylls av förväntansfulla besökare från hela Sverige. Under Fallens dagar fylls staden med liv och rörelse under flera dagar. Marknads- och matstånd finns att hitta på flertalet platser och kompletterar festivalens andra aktiviteter.

Fallens dagar år 2020 är inställt – istället siktar vi på ett gediget arrangemang 2021 istället!

Intresseanmälan för att medverka under kan du gör här.

Höstmarknad

Andra helgen i oktober arrangeras den årliga höstmarknaden på Drottningtorget och Kungsgatan i Trollhättan. Höstmarknaden äger rum den 10 oktober 2020.

Intresseanmälan för höstmarknaden 10 oktober 2020 görs här.

Julmarknad

Sedan flera år tillbaka fylls Storgatan med markandsstånd under andra helgen i december. Tillsammans med handlarna bjuds det på juliga aktiviteter längs gatorna mellan klockan 11 – 15 där du bjuds in att delta och skapa riktig julstämning. Vanligtvis hittar du på marknaden ett flertal produkter och varor i form av allt från egentillverkat smide till närproducerade livsmedelsprodukter. Julmarknaden äger rum den 6 december 2020.

Gör din intresseanmälan till 2020 här.

Torg- och marknadshandel

Idag kan du anmäla intresse för temporära och fasta platser på Drottningtorget. Ytorna kommer öppnas upp under januari 2020 med viss påverkan av den fortsatta byggnationen av torget och torgbyggnaden.

Läs mer om torghandeln på Drottningtorget här.

Streetfood i Trollhättan

I februari 2020 lanseras ett nytt koncept för foodtrucks- och matvagnar i Trollhättan. I samband med lanseringen kommer även ett nytt ansökningsförfarande att börja gälla. Är du intresserad av att ha en plats är du välkommen att höra av dig till oss.

Läs mer om Streetfood i Trollhättan här.

Tillstånd och godkännande

Tillstånd krävs vid demonstrationer, försäljning, insamling av pengar, sportevenemang, för att få använda pyrotekniska varor med mera.

Mer information och ansökan för tillstånd hos polisen hittar du här.

Vill du boka en plats?

Under respektive rubrik ovan finns direktlänkar till formulär som du kan fylla i med dina önskemål. Här fyller du i dina önskemål, aktuell kontaktinformation, önskad yta och typ av produkter som skall säljas. Mailet skickas sedan till hej@trollhattan.se.