Steg 1Innan du ansöker

Det första du ska göra är att kontakta City Trollhättan och kontrollera att det finns en ledig plats för ditt streetfood-koncept och din försäljningsvagn.  Finns det en ledig plats som du är intresserad av kan du gå vidare och ansöka. Om det inte finns en ledig plats gör du istället en intresseanmälan.

Vårt urval av matvagnar bygger på en likabehandling samt urvalsprocess där verksamheten skall komplettera och berika utbudet. Verksamhetens koncept och utseende skall också förstärka och passa in i stadsmiljön.

Om du går i starttankar är det också en rekommendation att vända sig till en rådgivare likt ALMI eller Nyföretagarcentrum för bollning. Du kan också läsa mer om Verksamts checklista här.

Skicka din förfrågan till hej@citytrollhattan.se eller kontakta oss här.

Steg 2Det här krävs för att du ska kunna ansöka

För att driva försäljning av streetfood i Trollhättan behöver du ha:

Företag

 • F/FA-skattsedel från Skatteverket
 • En enkel affärsplan och budget för verksamheten
 • Kreditupplysning på företagets firmatecknare

Godkänt fordon, matvagn och förare

 • Godkänt, besiktigat och påställt fordon
 • Vikt – max 3 500 kg
 • Förare med B-körkort
 • Certifierat kassaregister
 • System för vatten och avlopp
 • System för brandfarligt gods (om brandfarligt gods finns)
 • Anläggning med god elsäkerhet (om el finns)
 • Avfallshantering

Registrering av fordon/matvagn som livsmedelsanläggning

 •  Din matvagn/fordon måste registreras som livsmedelsanläggning hos miljökontoret på Trollhättans Stad. Om fordonet/matvagnen är registrerad i annan kommun visar du upp denna registrering. Detta kan du göra här.

Om du har ett nystartat företag, och inte har investerat i fordon/matvagn, kan du i steg 2 visa upp ett lånelöfte från banken, för att visa att du har finansieringen klar. 

Steg 3 – Ansökan

Fyll i och skicka in ansökan till City Trollhättan och skicka med dokumenten som beskrivs i steg 2. Formulär finns här. Vi titta på din ansökan så snart vi kan. 

Om alla delar i din ansökan godkänns, kallar vi dig till ett möte så vi kan skriva avtal om plats för streetfood försäljning. Bedömning görs bl.a. utifrån gällande regelverk, likabehandling och att det presenterade förslaget kompletterar gällande utbud och identitet för platsen.

Har du alla andra delar godkända, men inte investerat i godkänt fordon/matvagn kan du få ett förhandsbesked om plats av oss. 

Naturligtvis måste det fordon och/eller matvagn som du köper och din mathantering uppfylla alla kraven enligt steg 2. Du kompletterar din ansökan när du köpt fordon/matvagn. 

Steg 4Avtal

När din ansökan godkänts, skickar vi ett avtalsförslag till dig. Exempel på avtal finns här. Läs igenom det mycket noggrant. Avtalet beskriver vad som gäller för streetfood-försäljning i Trollhättan. 

När avtalet är undertecknat är allt klart för att köra igång verksamheten. Lycka till!

Lämna en intresseanmälan

Vill du lämna in en intresseanmälan om en plats kan du skicka in den genom formuläret här.

Har du varit i kontakt med oss och skall skicka in en ansökan om plats kan du göra det genom att skicka handlingarna till hej@citytrollhattan.se eller använda formuläret här.